Traditionele volksmuziek voor diatonisch accordeon

door Marc Bauduin en Jean-Michel Corgeron

Volume 1 (1982 – 1999)          Volume 2 (2000 – 2011)          Volume 3 (2012 – 2022)

Voorwoord en MP3 collaboratief project

FR – NL  – EN

Hier vind je, gesorteerd per maandbladnummer in 3 cijfers (*), het midibestand van de betrokken tune, evenals mogelijke aanvullingen (kommentaar, lyrics, mp3 …) . Het midibestand is een audio bestand zonder veel  nuances, alleen bestemd om het ontcijferen van een muziekpartituur te vergemakkelijken.

(*) voorbeeld : het maandbladnummer 25 wordt 025 geschreven. Een nul wordt dus bijgevoegd indien het nummer kleiner dan 100 is.

Enkele Waalse muziekstukken bevatten een  vormindicatie zoals (AA BB) x 12 + A  (Maclotte de Journal-Champlon, n°93). Zo’n structuur moet slechts toegepast worden wanneer de dansers de (niet altijd traditionele)  dansomschrijvingen van Rose Thisse-Derouette en/of Jenny Falize volgen.

en tr

De aanvullingen op de 3 tunebooks zijn nog niet compleet (vooral kommentaar moet nog komen)

Indien de download van midi bestanden problemen geeft, probeer dit : geef www.canardfolk.be als trusted site aan; of gebruik een andere browser; of rechtklik en kies “store the link under”.

MP3 collaboratief project

Je speelt accordeon en je weet dat een muziekpartituur, zelfs met een midibestand erbij, niet altijd voldoende is om een tune ter dans te kunnen leren spelen. Of, indien je niet voor dansers speelt, zou je graag horen hoe andere accordeonisten een gegeven tune spelen, waar ze accenten plaatsen,  of ze al dan niet staccato spelen  …

Daarom bieden we alle diatonisch accordeon bespelers de mogelijkheid aan om zich op te nemen en hun mp3 op deze website te laten publiceren. Voorwaarden :

  • alleen diatonisch accordeon (of melodeon). Geen chromatisch.
  • solo spel, zonder andere muzikanten.
  • je kiest onder de 300 tunes van deze tunebooks.
  • je speelt de tune 1 of 2 keer, met of zonder intro.
  • liefst in de in de tunebook gemelde tonaliteit  mar dit is nliet echt verplicht.
  • je naam en de titel stop je in de MP3 tags
  • je stuurt je MP3 bestanden op in een mail naar   info@canardfolk.be waarin je ook aangeeft dat ze vrij van rechten zijn.

Volume 1 (1982 – 1999)

Volume 2 (2000 – 2011)

Volume 3 (2012 – 2022)