Nieuwigheden van de maand : elke dag 20:30 - 21:00 GMT

 

                                        

Zou deze radioplayer niet werken, kan je altijd naar de website van Radionomy gaan (klik op "Luister", en dan tik "TradCan" met of zonder hoodfletters in "Zoek") waar je ook  "fan" kan worden (door TradCan aan je favorieten toe te voegen) (een groter aantal fans geeft meer belang aan de radio).

Deze radio is door vrijwilligers gecreŽerd, die de cd verzameling van Le Canard Folk  gebruiken..

We gaan er van uit dat je weet wat folk- en volksmuziek is (2). We zijn geen puristen en geen modernisten, daarom stellen deze radio's een breed programma voor, 24u/24.

Wens je je opinie over deze radio's te geven ? We lezen die graag ! Stuur dan een e-mail naar canard.folk@skynet.be . We zijn ook op Facebook.

Auteursrechten : worden door Radionomy beheerd, die een akkoord met de Sabam heeft om alleen de titels en de muzikantenamen te geven. Theoretisch is dit genoeg voor de Sabam om auteurs, componisten en arrangeurs terug te kunnen vinden..

Nota over de programmatie : om alleen praktische redenen (zwaar werk voor enkele vrijwilligers), beperken wij ons tot Europese trad muziek : uit West- en Oost-Europa, SkandinaviŽ, Duitsland, Grrot-BritanniŽ, Ierland, keltisch ... inclusief cajun, Quebec en Amerikaanse keltisch. Een beetje Italiaanse en Spaanse muziek ook, maar weining uit het Zuiden. En Belgische groepen vormen zeker geen meerderheid.

De Radionomy software laat ons huidig toe alleen een "random" programma te genereren, op basis van virtuele rekken. Maar "random" bestaat niet echt in informatika ... Dit is de reden waarom sommige groepen vaker dan anderen schijnen te horen zijn.

Jouw demo's op de radio : bezorg ons, via e-mail of per post (Le Canard Folk, De Broyerstraat 14, 1180 Brussel), je folk/trad demo's in MP3 (128 Kb/s) formaat of op audio-cd, en meld duidelijk de groepsnaam, titels, auteursnamen en componisten (of "trad" voor traditionele nummers). In eerste instantie zullen ze in de globale programmatie inbegrepen worden. Wanneer we nummers genoeg hebben gekregen, zullen ze ook in een aparte uitzending gehoord kunnen worden.

Boven